Woonzorgcentrum Sint-Bavo

Beleef Sint-Bavo

Samen met zijn bewoners maakt Sint-Bavo deel uit van GZA Woonzorggroep. In totaal bieden 800 GZA medewerkers in acht woonzorgcentra  een thuis aan 800 65-plussers met een zorgbehoefte.
Sint-Bavo is een echte zorgcampus. U vindt er een dagverzorgingscentrum, assistentiewoningen en een woonzorgcentrum. Alle kunnen zij genieten van de gemeenschappelijke tuin met petanquebaan en cafetaria. Sint-Bavo bevindt zich in het hartje van Wilrijk, op wandelafstand van het Steytelinckpark en De Bist met haar winkels, horecazaken en wekelijkse markt.

De infrastructuur waarover Sint-Bavo vandaag beschikt, is gloednieuw en modern. We verruilden onze oude gebouwen immers voor dit nieuwbouwproject. Stap voor stap verrezen de nieuwe vleugels van dit huis de afgelopen jaren op deze gronden die ooit nog tot het Sint-Bavo ziekenhuis behoorden.

Vandaag vinden 120 bewoners hier een thuis. Zij vormen leefgroepen van 7 tot 15 personen, ingedeeld volgens de behoeften van onze bewoners. Ouderen die zelfstandig doch zorgeloos willen wonen, kunnen terecht in onze 37 moderne assistentiewoningen. Zij kunnen gebruikmaken van gemeenschappelijke diensten en uiteraard ook van een dienstverlening op maat zoals een warme maaltijd in onze cafetaria of diverse activiteiten. Zij die op zoek zijn naar een zinvolle dagbesteding en ’s avonds graag weer huiswaarts keren, zijn misschien wel te vinden voor ons dagverzorgingscentrum De Bist. Het biedt zorgverlening, ondersteuning, en animatie op werkdagen tussen 8 en 17 uur.

Bent u ook benieuwd naar deze woonzorgwereld?

Kom dan zeker langs en ga mee op bezoek bij onze verschillende afdelingen. Om de rust van onze bezoekers te vrijwaren, voorzien we geen rondleidingen tussen 12 en 13 uur. Inschrijven is niet nodig.

Wenst u enkel informatie over onze assistentiewoningen of over het dagverzorgingscentrum? Dan staan onze medewerkers u ter plaatse graag te woord.

Rondt u uw bezoek graag af met een kop koffie, een verfrissend glaasje of een hapje? Dan ontvangen we u graag in onze cafetaria.

Om parkeerproblemen te vermijden, kunt u deze zorgcampus ook met het openbaar vervoer bereiken.